Besøk fra NVE på siste klubbmøte

Besøk fra NVE på siste klubbmøte

Publisert av Ragnhild Sørlien den 09.02.24.

Kveldens foredragsholder på klubbmøtet vårt sist onsdag var Toril Hofshagen fra NVE, og tittelen på foredraget hennes var: "Vårt naturskjønne og naturfarlige land". Foredraget handlet om hvordan NVE sammen med kommunene jobber for å begrense skader av flom og skred, herunder å tilpasse samfunnet til et klima i endring.  Oppdraget er å bedre samfunnets evne til å håndtere flom- og skredrisiko. Lokalt nevnte hun spesielt den dagsaktuelle fjellskredovervåkingen som er igangsatt i Valdres ved Skutshorn, og ekstremværet «Hans» og overvåkingen av Mjøsa i den forbindelse. Til slutt var det store kvikkleireskredet i Gjerdrum 30.12.2020 tema, der Toril hadde en svært viktig rolle. Her var det ekstreme krefter i sving. En stor tragedie som det fortsatt gjør sterkt inntrykk å høre detaljer fra. Det jobbes fortsatt med sikring av området, og det arbeidet er i rute. 

Ellers i møtet kunne vi ønske Stein Amundsen velkommen som nytt medlem i klubben, og vi hadde to medlemmer med lang fartstid som fikk sin velfortjente hyllest og utmerkelse: Per A. Skar 35 år og Jostein Takle 30 år. Gratulerer!

Bilde 1: Toril Hofshagen fra NVE, og bilde 2: Fra venstre president Kjell Hauge, Stein Amundsen med fadder Erik Slaatsveen, Per A. Skar og Jostein Takle